WWW – világméretű várakozás? Egy komoly, mégis egyszerű weboldal szerkesztő

Világméretű várakozás helyett egyszerű weboldal szerkesztő (freeimages / hourglass-1328506-m)

Világméretű várakozás helyett egyszerű weboldal szerkesztő (freeimages / hourglass-1328506-m)

A 90-es években történt velem, amikor a számítástechnikai szakközépiskolai gyakorlati helyemen az egyik főnök megmutatta az akkor még újdonságnak számító internetet, viccesen úgy beszélt róla; hogy “a www azt jelenti, hogy world wide wait, azaz világméretű várakozás”).
Merthogy nagyon lassan döcögött. Ennek ellenére használták. Jelentem, a www napjainkban is sokaknak világméretű várakozást jelent. Arra, hogy elkészüljön egy honlap.
Nemrég beszélgettem egy újdonsült kedves ismerősömmel, aki masszőr, és egy életmód klub vezetésében vesz részt. Szó esett arról, hogy a klubnak készül a honlapja… kérdeztem, hogy mióta? Kicsit csalódottan válaszolt: elég régóta… És ez már a sokadik ilyen eset, amivel találkozom! Ennek az általam sejtett okai:
Lehet hogy “régi” módszerrel, HTML programozással készített honlapot rendeltek – már ha nem ingyenes honlapkészítő felületen, hanem saját domain név (www.enhonlapom.hu) alatt szeretnék megvalósítani a honlapot. Ezt elkészíteni valóban sokáig tart, mert minden egyes betűt, képet, grafikát, stb. le kell programozni, hogy hova kerüljön a honlapon, hogy nézzen ki, és így tovább. Azonban napjainkban vannak már erre sokkal egyszerűbb, gyorsabb és jóval olcsóbb módszerek is, például tartalomkezelő rendszer (az általam használt és szeretett WordPress szoftver) használata. Nem mondom, olykor szükség lehet rá, hogy HTML programozásos módszerrel készüljön egy honlap, de csak akkor, ha olyan funkciókat kell rajta megvalósítani, amit a tartalomkezelő rendszer nem tud sehogyan megoldani. Egy segítő, gyógyító vagy tanító esetében, akinek alapvetően a tevékenységét kell bemutatni és kapcsolatot tartani az ügyfelekkel, kevés ilyen esetet tudok elképzelni.

Miért ajánlom nekik a tartalomkezelő rendszer (WordPress szoftver) használatát?

  • Egyszerűen és gyorsan telepíthető – ha pontosan egyeztetve van, hogy hogy nézzen ki a honlap, egy délután alatt elkészíthető!
  • Testre szabható kinézet – a WordPress szerkezete úgy néz ki, hogy van egy alap kinézet, amivel a programot telepítjük a tárhelyre, de aztán válogathatunk a rengeteg-rengeteg különféle kinézet, sablon közül, amelyek hozzá tartoznak, és amelyeket tetszés szerint lehet cserélgetni, “ráhúzni” a honlapra, ahol még módosításokat is lehet rajta végrehajtani.
  • Sok funkciója van – egyrészt a WordPress alapprogramja biztosít nagyon sok értékes funkciót a felhasználó számára, másrészt vannak bővítményei, amelyek segítségével például nagyon egyszerű a kapcsolattartás a kliensekkel, egy adatlap kitöltésével tudnak például kezelésre jelentkezni, és nem kell emaileket írogatniuk, és így tovább.
  • Nagyon egyszerű módosítani a kész honlapot – és szinte minden módosítható rajta. Van egy kezelőfelülete, amelyen némi szövegszerkesztői tudással bárki elboldogul, és én személy szerint biztosítok ehhez felhasználói kézikönyveket is.
  • A WordPress nagyon jól támogatja a marketinget – például azt, hogy a felépülni, tanulni vágyó kliensek ránk találjanak a keresőkből (pl. google.com). Sok olyan funkcióval bír, amely segíti az úgynevezett keresőoptimalizálást végrehajtani, azaz a honlapot megtalálhatóvá és szerethetővé tenni a keresők számára. Ez azért fontos, mert napjainkban az internetezők nagy része keresőket használ, ha a problémájáról információkhoz szeretne jutni…
  • Az írás lehetősége (a blogon) – talán nincs olyan segítő-gyógyító-tanító, aki ne szeretne írásban is tanítani. A WordPress honlapon marketing az is, hogy ha a segítő-gyógyító-tanító szán arra időt, hogy a blogon ízelítőt adjon a tudásából, híreket tegyen fel rá, akkor bizalmat épít a leendő kliensek felé…
  • És így tovább. Még számtalan előnyét fel lehetne sorolni, de egyelőre ennyi jut eszembe. 🙂

Nézegess honlapokat, hogy a WP tartalomkezelő rendszerrel milyen honlapokat lehet készíteni! Néhány referencia az oldalsávban olvasható, illetve itt:
http://www.egeszseghonlapok.hu/a-szerkesztorol/#ref

Ha meggyőzőek a fentiek, vedd igénybe a hozzájárulásomat! Itt találod őket:
http://www.egeszseghonlapok.hu/szolgaltatasok/