Spamszűrés beállítása: kért emilek be, kéretlen emilek ki

Spamszűrő beállítása (freeimages / no-spam-1055089-m)

Spamszűrő beállítása (freeimages / no-spam-1055089-m)

Még mindig nagyon gyakran találkozok azzal a problémával, hogy küldtem valakinek emailt, és nem kapta meg. És azzal is gyakran találkozok, hogy nekem küldenek, és én nem találom… amíg meg nem nézem a Spam mappámban! Oda keveredett! Mert a számítógép egy “buta” gép, mindent nagyon pontosan meg kell neki mondani, hogy hogyan csináljon, és ha véletlenül mellényúlunk, vagy valaki más mellényúl (és rosszra tanítja az email fiókot), máris nem azt csinálja, amit szeretnénk!

Már írtam róla, hogy mi is az a Spam email (Reklámújságot, szórólapot nem kérek! >>>), most pedig egy aktualizált Spam szűrést fogok bemutatni.

Nagyon fontos a spamszűrés jó beállítása, mert ha nem (jól) állítod be, kívánt emilek el fognak veszni, és nemkívántak fognak megérkezni az email fikókodba! Főleg olyan szigorú email fiókokban, amik nem Spam mappába teszik az általuk spam-nek vélt emaileket, hanem törlik.

Az alábbiak szerint kell beállítanod a postafiókodban a szűrőket. A beállítást a gmail és a freemail postafiókokra mutatom meg, a többi postafiókban hasonlóképpen kell elvégezni.

Spamszűrés beállítása a Gmailben

(talán ezt használják talán a legtöbben mostanában)

Lépj be a fiókodba.

A már Spam-nek minősített emailek helye:

Baloldalt a Levélírás gomb alatt, a mappák listájára rápozícionálva – azt lenyitva – a „Spam” feliratra kattintva találod őket, itt nézelődhetsz és válogathatsz (itt nekem több mappám van már a rendezés érdekében, alul található a Spam mappa):

Nemkívánt emilek kidobása:

Spamszűrés beállítása: kidobás

Spamszűrés beállítása: kidobás

A Gmailnek elég jó az alap spamszűrője, válogatja az emaileket. Ha egy email szerinted Spam, akkor a beérkezett emailek között jelöld ki, majd nyomj a felkiáltójeles körre az email lista felett.

Kívánt emilek beengedése:

Erre szűrőt célszerű létrehozni. Katt a jobb felső sarok felé a fogaskerék gombra, azon belül a Beállítások menüre. Aztán Szűrők fül, alul pedig Új szűrő létrehozása.Gmail_szuro4

A Gmail két lépésben, részletesen bekéri, hogy hogyan szűrjön, és azon belül milyen emaileket NE tekintsen Spam-nek. Először a feladó, címzett, stb. mezőt kéri definiálni. Megadjuk neki, majd “Szűrő készítése a keresés alapján »” linkkel továbblépünk a következő oldalra, ahol mindenképpen bejelöljük a “Soha ne legyen spam” választási lehetőséget. És a Szűrő létrehozásával a spam szűrésünk létrejött!

Spamszűrés beállítása a Freemailben

Lépj be a fiókodba.

A már Spam-nek minősített emailek helye:Freemail_spam_mappa

Baloldalt a Levélírás gomb alatt, a Mappáim között a „Spam” feliratra kattintva találod őket, itt nézelődhetsz és válogathatsz:

Nemkívánt emilek kidobása:Freemail_spam_szuro

Általános spam szűréssel lehetséges, ami minden levélre vonatkozik: a „Spamszűrés” bekapcsolásával szabályozd. Válaszd ki baloldalt a „Beállítások” menüt, katt a „Spamszűrés” almenüre. Itt pedig a nyíl legördítésével kapcsold be és mentsd el.

Kívánt emilek beengedése:

Freemail_mappaEgyéni szűréssel lehetséges, ami csak kijelölt emailekre vonatkozik. Ehhez elsőként hozz létre egy új mappát a megkapni kívánt emaileknek. A bal oldali menüben katt a “Beállítások” menüre, aztán “Mappáim” almenü (Az újonnan létrehozott mappát szintén baloldalt fogod látni, a “Mappáim” menüben):Freemail_spam_szuro2

Ezután újra „Beállítások” menü, „Szűrők” almenü, és add meg a szűrési adatokat, így (értelemszerűen arra, amit szeretnél szűrni). A „Szűrő mentése” gombra kattintva a rendszer jelzi, hogy a szűrő létrejött.

És most már feliratkozhatsz híremilekre, rendelhetsz termékeket, meg fogod kapni az emaileket. 😉

Az én hírleveleim:

http://www.egeszseghonlapok.hu/hirlevel/
http://www.lelkirendrakas.hu/hir-email/

1 thought on “Spamszűrés beállítása: kért emilek be, kéretlen emilek ki

 1. flori

  Köszönöm, nekem fenti levél egy “kicsit” magas, ilyenkor “irigyelem” a Fiatalokat, mint Te is vagy, mindent értenek. Unoka húgom kis fia, 1 1/2 éves korában beállította nekem a DVD-t.
  Most értem igazán mit jelent “jó pap is holtáig tanul, mégis bután hal meg”.
  Én is így fogok, pedig szünet nélkül tanulok… Lenin elvtárs is azt mondta; tanulni, tanulni, tanulni.
  Facebook-ból kiléptem, nem ok nélkül!!!!!!!!!!!!!

  Szép estét kívánok

  flori

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.