Miben más egy segítői-tanítói honlap? 2. rész: a honlap szerepe

Folytatom arra vonatkozó fejtegetésemet, hogy miben különbözik általánosan egy segítői-gyógyítói-tanítói honlap a többitől.

Nyilván a funkciókban, azaz, hogy milyen tevékenységek elvégzésére képes.

A honlap szerepe: kapcsolatteremtés (freeimages / stainless-steel-keyboard-1-347054-m)

A honlap szerepe: kapcsolatteremtés (freeimages / stainless-steel-keyboard-1-347054-m)

Az eddigiek során segítői-gyógyítói-tanítói honlapokon megvalósított funkciókat venném sorra, a teljesség igénye nélkül. Azokat, amelyeket az ingyenes WordPress tartalomkezelő rendszer alapja nem tartalmaz, csak a szintén ingyenes kiegészítő programjai (az úgynevezett bővítmények, pluginek) vagy más egyéb Internetes lehetőségek biztosítanak.

  • Hírlevél – azon túl, hogy napjainkban amelyik honlapon nincs hírlevél feliratkozás, az bizonyos szempontból elveszettnek tekinthető, a hírlevelet többfajta szerepre is használhatjuk. Például lehet a honlap tartalmának változásáról, bővüléséről értesítést küldeni vele a hírlevél feliratkozóknak (a segítő-gyógyító-tanító tevékenysége iránt érdeklődőknek, akik megtiszteltek minket azzal, hogy megadták az email címüket és a nevüket), másrészt lehet úgynevezett autoresponder szoftver használatával automatikusan beállított, oktató, esetleg értékesítő célú hírlevél sorozatot küldeni. Hogy ez miért jó és hogyan érdemes használni, arról később fogok írni.
  • Kapcsolattartó űrlap – hogy a felépülni-tanulni vágyó kliensek egy egyszerű űrlap kitöltésével tudjanak emailt írni a honlap tulajdonosának.
  • Megrendelő, jelentkező űrlap – hogy a felépülni-tanulni vágyó kliensek tudatni tudják a honlap tulajdonosával, hogy szeretnének tőle terméket megrendelni vagy bejelentkezni hozzá kezelésre, programra.
  • Kapcsolódó írások – meg lehet adni a WordPress tartalomkezelő rendszernek, hogy a minden segítő-gyógyító-tanító minden egyes írása végén ajánljon fel a honlapon található, az írás témájához hasonló írásokat olvasásra. Bizalomépítés és a minél bölcsebbek legyünk és minél többet tanuljunk elven.
  • Térkép – a segítő-gyógyító-tanító által tartott kezelések és programok, képzések fizikai helyét mutatja be. Ennek ábrázolására általánosan a Google térképét szoktam használni.
  • Fotók – bizalomépítő, ha vannak fent fotók a honlapon a segítő-gyógyító-tanítóról, illetve a kezelések és a programok helyszínéről.
  • Idézet váltakoztató – a tanításhoz az is hozzátartozik, hogy idézetekből szerzünk bölcsességet. A WordPress tartalomkezelő rendszernek olyan funkciója is van, amelyik minden egyes honlap megtekintéskor, minden nap új idézettel örvendeztet meg minket.
  • Partnerprogramok – az úgynevezett partnerprogram pénzkereseti lehetőség, arra jó, hogy ha regisztrálunk partnerként egy bizonyos fajta árukat (könyvek, ezoterikus kövek, stb.) értékesítő másik weboldalon, és a vásárlási lehetőséget kitesszük a mi weboldalunkra, akkor a partner rendszer számolja a mi weboldalunkon keresztül érkező vásárlások számát, és mi a partneri megállapodás alapján megállapított jutalékot megkapjuk belőle.
  • Közösségi oldalra beajánló – napjainkban felfutóban van a közösségi oldalak – Facebook, iwiw, stb. használata, ahol egymásnak ajánlanak a résztvevők hasznos internetes híreket, tartalmakat. Ezért a segítői-gyógyítói-tanítói tevékenység népszerűsítésének egyik jelentős támpontja lehet az, ha kiteszünk a segítő-gyógyító-tanító írásai alá lehetőségeket, hogy a felépülni-tanulni vágyó kliens közösségi oldalon ajánlhassa azt az ismerőseinek, barátainak.
  • És így tovább.

Folytatása következik!