A szerkesztőről

 

Szeretettel üdvözöllek.

Titi vagyok, teljes nevemen Sz. Tóth Tímea. Csak röviden a lényeg, hogy ne untassalak: ki is vagyok én és miért is létezik ez a honlap?

A tanulmányok

Körülbelül 1993-ban, felső tagozatos általános iskolás koromban kezdtem el számítógépezni, mégpedig azért, hogy legyen valami fogalmam a számítástechnikáról, mert egy informatikai, programozó – könyvelő középiskolát sikerült megcéloznom továbbtanulás céljára. A középiskolában megszoktam és megszerettem az informatikát. És mivel két egyszerűbb számítógépes programnyelvet megtanultunk elég jól, és érettségiztünk is számítógép programozásból, megvannak az alapjaim, hogy még továbbiakat is viszonylag gyorsan és könnyen átlássak (pl. az Interneten használatos html-t, php-t és css-t). Az Internettel a szakmai gyakorlaton, körülbelül 1997-ben találkoztam életemben először, amit elkezdtem használni keresésre, levelezésre. Ilyen irányú érdeklődésem nem szűnt meg a főiskolán sem, ahol közgazdászként, üzleti informatikusként végeztem.

Az eddigi munkák

Ezt követően a tanult szakmámban, számviteli rendszerszervezőként dolgoztam 6 évig, kitanultam az SAP rendszer elég sok csínját – bínját. Azt hiszem, elég kuriózumszámba ment, hogy a teljes üzemviteli (= a cég alapvető napi szintű működéséhez szükséges minden dolog) beszerzési folyamatot átláttam, és ha valami probléma volt, szinte mindig tudtam, hogy hol kell belenyúlni a rendszerbe, hogy elhárítsam (vagy ha nem tudtam, hamar kiderítettem).

A nyelvtudás

Természetesen a számítástechnikai eredményességhez az is jól jött, hogy középfoknál magasabb szinten beszélek és értek angolul.

Egy kis grafika

2008-ban majdnem 🙂 végigjártam egy OKJ-s kiadványszerkesztő tanfolyamot is, ahol megtanultam a grafika alapjait. Majd, amikor eljöttem babázni, elhatároztam, hogy dolgozni fogok valamit itthon. Vida Ági oktatóanyagaiból megtanultam a tartalomkezelő rendszer alapú honlapszerkesztést. Ekkor készítettem el a saját első honlapomat (www.lelkirendrakas.hu), stresszoldás témában, mivel gyerekkoromból származó érdeklődésem miatt stresszoldási, egészségfenntartási módszereket is tanulok régóta. Azóta pedig sorra találnak meg a honlapszerkesztési feladatok, főleg kollégák: stresszoldó segítők,  tanítók részéről, pedig olyan nagyon nem küzdöttem értük. Úgyhogy beadtam a derekamat, és most már hivatalosan is lehet honlapszerkesztést rendelni tőlem. 🙂 És 2016-ban a hivatalos fülakupunktórás addiktológus vizsgát is letettem.

A biztonsági kérdések

Nagyon fontosnak tartom, hogy kellőképpen otthonosan mozgok a honlapok biztonsági kérdéseiben is. Egy gondos honlapszerkesztőnek ez kötelező!!! Az általam készített honlapok megkapják a kellő védelmet az Internet veszélyeivel szemben (mert bizony ilyenek is vannak, ez az internetes sötét oldal), lehet nyugodtan aludni.

A tanítás

Az sem mellékes, hogy ha szükséges, konyhanyelven el tudom magyarázni a honlap működésének fontosabb elemeit, ebben is van gyakorlatom. A munkahelyemen a feladataim közé tartozott, hogy sok oktatást tartottam a rendszerről, és szerettem utána látni a csillogó szemeket, hogy “Jé, végre értem!” 😀

És ha ez nem lenne elég, további infókat találsz rólam itt >>>

Miért tartalomkezelő rendszert, miért a WordPresst használom?

  • mert egyszerű és átlátható (ami nekem és más kezelőknek is jó) a vezérlőpultja, és olcsó(bb kialakítani a szerkezetét, mint egy html-ben leprogramozott honlapnak, ami a honlap tulajdonosának is jó)
  • mert a segítők-tanítók igényeit nagyon nagymértékben ki tudja szolgálni, testre szabható, rengetegféleképpen beállítható. Ha a megrendelő felvázolja, hogy milyen honlapot szeretne, könnyen tudok rá megoldásokat javasolni.
  • mert felhasználó- és olvasóbarát: a látogatók többféle eszközzel tudnak navigálni az oldalon
  • mert segíti a keresőből (Google, Yahoo, stb.) való rátalálást az oldalra
  • mert nincsenek rajta idegen reklámok
  • mert (és most magam ellen beszélek), sokan értenek a technikai hátteréhez is, így ha a régi honlapkészítő szakember valamilyen okból ideiglenesen vagy véglegesen nem tudja vállalni a honlap gondozását, viszonylag könnyen lehet találni helyettest – egy html oldalnál ez nem ilyen egyszerű!
  • és így tovább.

Referenciák

Íme néhány jól sikerült honlap, amelyet segítőknek-tanítóknak készítettem a WP szoftverrel:
http://www.lelkirendrakas.hu
http://www.benso-iranytu.hu
http://www.lelkunkfenye.hu
http://www.nyelvikorrep.hu/
http://www.gondosvillanyszerelo.hu
(ez nem WordPress, hanem ingyenes blog, de ez is saját munka): http://mandalakepek.blogspot.com

Kérdésed van a honlapszerkesztéssel kapcsolatban?

Tedd fel a Kapcsolat oldalon található elérhetőségek valamelyikén. Köszönöm!
http://www.egeszseghonlapok.hu/kapcsolat/

Köszönöm, hogy elolvastál,
Remélem, dolgozhatunk együtt a honlapodon. 😉
Kellemes munkát kívánok Neked,

Titi_MokshaSz. Tóth Tímea (Titi)
honlapszerkesztő, rendszerszervező, fülakupunktúrás addiktológus, Moksa Csepp szakmai fogyasztó